i always try to write something. but somehow it happened to be a disaster entry

aku punya bayam

Posted: November 30, 2009 by si blogger kerek in
7

ade seorang lelaki yang bernama bayam
yang sudi menjadikan sarang hatinya tempat aku berteduh
di siang hari tatkala aku menangis
mahupun di malam hari sedang aku mengeluh

sedikit balasan pun tidak di minta
mahupun aku beri

sekejap-sekejap bila luluh hati, aku lari ke hatinya
kadang-kadang bila perlu penenang jiwa, ke dapakapannya aku tuju

tapi sampai bila kau mahu temani aku bayam
bila kau mahu temui sarang hati yang sepatutnya kau duduki
cepatlah cari
agar aku boleh lepaskan kunci hati kau yang suci
biarpun aku terpaksa menangis seorang diri nanti





#im so sorry..wat hv i done.i cant let u go nor forget bout u.im lost.it cant seems right even i try to make it right.sorry bayam...

Posted: November 28, 2009 by si blogger kerek in
3

aku hampa ke?
ape sebenarnya aku cari?

aku jauh dengan tuhan
aku tahu
dan itu realiti
tapi ..

mencarut bosan

Posted: by si blogger kerek in
2

sampai hati ke aku nak biarkan dia
sampai hati ke aku nak tinggalkan dia
sampai hati ke aku nak padam kenangan yang ada

harus ke aku ikutkan kata hati
sehingga ada yang patah hati
harus ke aku tutup mata
untuk merasa gembira yang tak abadi

sepanjang tahun aku gengam hati dia
sepanjang tahun juga aku mainkan hati dia
sepanjang masa aku buat tak tahu saja..

kepada dia
hadirlah kepada aku sebagai lelaki
bukan yang mendengar telunjuk jari
aku masih tak berlari kerana cinta
tapi jangan biar aku menjauhkan diri kerana makan hati


entaH.. xtAu nak waT apE. boSan..

gitar lagi

Posted: by si blogger kerek in
0

aku dah dapat dah penjual gitar. ahahaha.. second hand pun jadi ler.. tarak kisah punyer. so balik mesia, gitar sudah ada. aku siap mintak dia tolong ajar lagi. wakaka. kene la tawo menawo sket. baru manis idop. kehkehkeh. tak sabo ni. kepada bakal gitar ku, aku bagi name ko Atis. comel kan!! hahaha. Atis tunggu wani balik ye. wakaka. jantina Atis tak d pastikan ag. tungguss... harge Atis pun aku tak sure lagi brape. haha

terjatuh

Posted: by si blogger kerek in
5

penah tak bile dengar sore je jatuh cinta? hahahaha. itu la yang jadi kat aku ni ha. dengar sore si dino ni aku dah cam cair terus. die main guitar plak dengan sore yang sangat husky comel tu. arghh.. mengape?!!! hahaha. senang cite memang aku gile. tapi masalahnyer sedap sore die tu, lagu die, guitar yang cam dah boleh jual kat kilang kayu tu.

dah la aku dengar lagu die berjuta kali non stop, siap boleh wat aku tido lenaaaaa lagi. dah la pakai short merah. auww. wakakaka. tapi aku tak nampak la muke die. ciss.. teringin gak nak ade boipren teror guitar ni. dulu azam pun teror men guitar. siap dapat offer jadi boy band lg. tapi die lak tak nak ke ape ntah. pastu entah angin ape, die tak nak men guitar dah. kan main guitar tak elok. so he decide to quit... pastu aku pun quit ar jadi girlfren dia.wakaka. tak la, dayus tol kalo aku cam tu. bdw azam, if u read dis... sori bout d pass. c u afta 30 years ok. just like d promise.

dino... nyanyi la lagi.. dino cepat la nyanyi kat tinge aku.. will u marry me dino? wakakaka.. *pengsan*

dino karok

Posted: by si blogger kerek in
0

i find this awsome guitar player. and the song is so kene sangat with my heart. acoustic yang sangat best. terus teruja cam bangang untuk main guitar jugak. so after getting my self a DSLR camera, the next thing i wanna buy is guitar. and i want to spent hours playing and jamming (is this d correct word). siap la kau duit... i really need a guitar. this few days i keep on listening to acoustic music.

ade sorang mamat ni, name farish kate aku ni jiwa kacau sebab tiba-tiba wat hal nak guitar pulak. masalahnyer aku tak kenal pun ko sape...pastu gatal cam babi. memang si farish ni gatal cam babi. ko ingat ko keje engineer tu ko hebat?! aloo, kalo hebat buat ape kawan ngan aku yang tak ni. g kawan ngan minah2 cun yang ko bangga sangat tu. lagi satu, kalo terror sila cari awek cun yang mimpi sangat tu. haa.. tau pun tak leh cari sebabnya ko tak hot! aku pun tak hot, tapi aku sedar gak diri. tak cam ko tu tak hot pastu gatal. g mati sama lu ngan lu nyer engineer hat.

mencarut tanpa banyak hal

Posted: November 26, 2009 by si blogger kerek in
0

i am here
still breathing
still sweating
still stink

i have no regret
to have dis feeling inside
even its wrong

we as one
with the song
never felt wrong

i will laugh
with all ur jokes

i will cry
for each goodbye
if i cant come along

abg nuar

Posted: November 25, 2009 by si blogger kerek in
0

rase rasenye la kan... anuar zain nak kat aku tak kalo aku terime die seadanya? hayyy.. aku ni asek suke die dalam diam je. ritu pegi makan buffet india kat town, aku ternampak die nyer gambo ngn speech kat restoren tu.mak aih, punya la aku girang gembira. macamlah dia ajak aku kawen.

ape pun abg nuar.. i tunggu u smp u ok. i wont give up hope eventhough dis hope is bullshit..!

silekan berambus!

Posted: November 23, 2009 by si blogger kerek in
2

tau tak sebenanyer, aku dah penat nak main sorok2.
dulu aku lari kau kejar, bila aku stop lari, ko plak lari arah lain. bila aku kejar ko balik, ko plak naik motor lari dari aku. hahaha. ape pnyer metamorphisis la. bia je ati aku yang paham.

bila aku gustan, ko plak gear satu and dua kejar aku. aku penat bodo nak lari!

so aku amik keputusan, biar la ko ngan larian ko ke moto ko ke gear ko ke.
aku tak nak lari. aku nak jadi tunggul. ko nak kejar ke ape ke
sukati ko. aku nak bodoh kan ati aku.lantak la ko nak cakap aku diam cam tunggul ke, silekan.
kau takut kalo cikgu tu tau sal kite. tapi nak gak main kejar2. ngok!
sekarang sukati aku nak wat pe. berambus ko!

Terima Kasih Datuk 4

Posted: November 21, 2009 by si blogger kerek in
0

Ni raja segalenyer. Paling aku suka!



Pada suatu hari, saya ikut datuk saya pigi sawah. Kerana datuk saya mau pigi tingu air manatau terkering sudah. Nanti kana makan suruk nanti itu akar padi dia bilang. Selepas itu, saya pun jalan-jalan di sawah. Punya saya tekejut dakat sudah saya terinjak seketul ular yang terlampau betul besar. Saya pun palan-palan gustan. Tapi ular itu terdengar saya terkentut. Trus dia tingu saya. Buduh. Kenapa saya bulih tekentut ni? Itulah sepa suruh mama saya kasi makan saya telur pagi tadi. Tingu nga saya terkentut. Saya sangat takut. Punyala saya begagar Saya tidak semua dapat becakap. Saya takut kalau ular itu bubut saya macam yang kerabau dulu. Matila ni. Saya nampak ular itu bejalan sudah pigi tempat saya. Saya pun sembahyang. Harap-harap ada tikus limpas supaya itu ular pigi tangkap trus saya boleh lari. Tapi teda juga tikus limpas. Nasib baik datuk saya datang dan memukul ular itu. Terima kasih datuk.

Terima Kasih Datuk 2

Posted: by si blogger kerek in
2

gempak ar budak! penat aku gelak!

Pada suatu petan yang terlampau panas, saya minta benar datuk saya pigi mandi di sungai. Dia bilang jangan pigi. Saya sangat sedih. Selepas itu dia pun pigi di sawah. Saya sangat gembira. Saya pun belari ke sungai dan terus terjun. Saya beranang-ranang dan ketawa-ketawa. Punyalah saya gembira. Tiba-tiba saya rasa macam ada yang menarik kaki saya. mesti puting beliung ni. Punyalah saya takut. Saya teriak-teriak minta tulung. Saya tidak mau mati. Saya sangat kenyang teminum banyak air. Saya sangat takut. Nasib baik datuk saya datang pigi kasi selamat saya. Terima kasih datuk. Tapi saya sangat sedih sebab datuk saya rutan pantat saya bila kami sampai di rumah. Saya benci datuk saya.

Terima Kasih Datuk

Posted: by si blogger kerek in
0

Bapak lawak weh! cam bangang je!


Pada satu hari saya telah berjalan ke kebun datu saya, kerana mau memanjat pokok rembutan. Saya membawah lastik juga. Mana tau ada burung?Tibah-tibah saya nampak seperti sebuah kerabau yang paling besar, dan biji matanya sangat besar. Saya sangat terkejut jadi saya pun berlarilah. Saya sangat takut kerana kerabau itu bubut saya. Saya pun terfikir. Ya saya kan ada bawah lastik buduh kenapa saya bulih telupa? Saya pun cepat-cepat pasang batu pada lastik itu. Saya pun melastik dia kuat-kuat. Dia tidak kesakitan. Saya sangat takut. Nasib baik datuk saya datang dan dia telah menghalau kerabau itu. Terima kasi datuk.

rutan pantat

Posted: November 20, 2009 by si blogger kerek in
0


meh cini aku translatekan.

Tajuk: Terima Kasih Datuk (3)

Pada malam itu tukar tahun. Bapa saya, mama saya sama datuk saya dan saya dan juga adik saya telah memanggang sayap ciken wing di halaman rumah. Punyalah saya gembira. Saya ada terbeli bedilan sama bunga api. Saya mau bakar tapi datuk saya ternampak. Dia marah saya. Saya rutan lagi tau pantat. Dia bilang. Saya sangat sedih. Tapi saya mau bakar juga. Saya pun tapuk-tapuk pigi bakar. Tapi adik saya si gutuk ternampak. Dia kasi repot sama datuk saya. Saya pun cepat-cepat kasi tapuk di baju saya. Saya telupa kasi padam api di bunga api itu. Sayapun terbakar. Nasib baik datuk saya datang trus dia kasi padam api itu. Terima kasih datuk. Tapi saya benci si gutuk. Tingulah saya kancing selimut kau malam. Koteh.

Cikgu note: Sila jumpa cikgu. Semakin teruk!

ad0i.. saKit pErut aku baCe saMa DiBa n aiR0l. cam haRam toL.!!

aku

Posted: November 18, 2009 by si blogger kerek in
0

aku hanya ada aku
dia ada seseorang
aku hanya ada hati aku
dia kepunyaan hati seseorang

aku pegang hati dia
dia pegang hati siapa?

aku mahu dia
tapi dia mahu aku? mahu aku lagi?

semua pening, pusing, runsing!
sabarlah hati
feeling yang semakin tak pasti
aku tak mengharap masa depan yang belum tentu jadi realiti
aku hanya mahu simpan semua saat ini
walau itu bukan yang aku impi

ergH! peNing!! aKu taK naK perAsaaN boDoh ni. toLong pasTikan aKu hanYa deNgan zOuL. buKan deNgan yaNg laiN. toLonG pasTikaN!!!

aku suka dia

Posted: November 14, 2009 by si blogger kerek in
0

aku tau kau benci
dan aku sendiri tak paham kenapa aku suka

aku tahu kau ada dia
dan aku pun ada dia
dan masih tak paham kenapa aku mahu kau

aku cuba tanam perasaan bodoh tuk benci
tapi tak paham mengapa ada sayang pula

aku punya kosong iman dan sifar akhlak
dan dia hampir kepada sempurna
walau aku sedar diri
tetap aku mahu kau

aku memang suka kau dan aku tak akan sangkal
tapi hanya suka
bukan cinta
jadi aku selamat kerana aku boleh suka sesiapa yang aku suka.



and yesZ! i feel gLad to have this fEeling.. buT aLi wilL bE d oNly onE.

my dream

Posted: by si blogger kerek in
0

please dont wake me
im in a sweetest dream
i holding a hand of a boy
and he hold up our umbrella
because dat night the star and the moon are shining bright
and we have our sunglass on

n we laugh
n we run
n we lay down to catch our breath

give me another second to dream
and i promise i will get back to d reality
which not promising me the happiness like it does in my dream
but i know the memories
will accompany me through

bertambah kosong

Posted: by si blogger kerek in
1

kalau mahu di lihat dengan latar belakang aku
tiada apa yang sempurna dan tiada apa yang mahu d banggakan

aku hanya seorang aku
yang kosong yang tiada harapan
yang tidak boleh d gambarkan.

aku mampu untuk terbaring memandang langit untuk seharian
aku mampu untuk menelungkup badan dan memandang jalan
aku mampu untuk duduk memeluk lutut melihat orang
dan semua yang aku mampu itu memang itu saja kemahiran aku
dan tidak lupa.. aku memang mampu dan pandai berdoa meminta-minta pada tuhan

dari malaysia hingga ke negara orang aku larikan diri
kerana sebenarnya aku tak mahu kosong itu menjadikan aku sebagai habitatnya
tapi rupanya dia ada juga

dan sehingga kini kosong masih ada
tetap kekal dalam hati
dan dari dulu sehingga kini hati aku... k o s o n g

zahirkan rasa carut hati

Posted: November 13, 2009 by si blogger kerek in
0

cerita hati memang tak akan ada kesudahan
biar panjang mana pun ayat yang bakal ku carutkan
belum tentu ketemu jawapan hidup

seberapa pantas mana saat membazir pergi
aku tetap juga terperosok dalam dunia aku sendiri

mahu tahu dunia aku?
dunia aku hanya di kelilingi bantal dan tilam
kemudian kaki aku pula berada d tandas
mulutku berada di dapur jika aku lapar
mata aku pula kemane?
pastinya di depan kaca tv sebagai halwa bagi hari itu

setiap hari ada sahaja yang ingin aku lakarkan pada satu kertas kosong yang putih
tapi tangan aku tak pandai mahu melukis
aku mahu menulis pula, tapi otak ku pula tak berfungsi memberi idea
harus bagaimana?
apa yang perlu aku buat untuk zahirkan rasa hati yang hari2 mahu diluahkan

jadi aku terus bersabar..
dan bersabar. harap harap tanganku dengan ajaibnya pandai melakar
dan otak ku akan tiba-tiba berfungsi melahirkan isi hati

dan buat masa sekarang aku akan terus bersabar...