i always try to write something. but somehow it happened to be a disaster entry

inferno itu datang lagi

Posted: December 30, 2009 by si blogger kerek in
0

penghargaan itu emangnya suatu yang berharga pada setiap mereka yang melakukan sesuatu atau mengorbankan sesuatu demi seseorang. dan bagi aku penghargaan itu memang sesuatu yang cukup indah untuk menggambarkan perasaan takjub walau dengan kata terima kasih cuma.


setiap orang lain budi pekerti mahupun sikapnya. aku tak sama dengan kau. aku tak sama dengan awak juga. anda juga tak sama seperti aku. semakin dekat mana-mana mahluk tuhan itu dengan aku, semakin sukar untuk aku terbitkan terima kasih itu. aku bukan tak mencuba, tapi kerongkong aku rasa kelat dan pahit, lantas aku berdiam saja. aku sangat berterima kasih pada yang baik sama aku, yang beri suma-suma yang ada untuk aku, yang beri ganjaran pada sesuatu yang memang wajib aku laksanakan tapi dengan separuh hati. sejuta kali mahu aku ucap terima kasih malah mahu peluk bagai suma ada.

janganlah bawak diri untuk merajuk dengan aku, aku memang bersyukur tapi terima kasih itu yang tak mahu lekatkan diri pada bibir aku. paling cepat aku ucap pun 'thanks' tapi aku tak akan pandang muka orang itu. penyakit apa ni? segan? tak sedar di untung? riak? takbur? emosi?

ya, mungkin kerana selama ini aku hidup silam aku yang bersuluhkan ketakutan dan bertingkapkan jendela hitam.di dalam dunia gelap. apa yang aku lakukan ada saja salahnya, apa yang aku lakukan ada saja yang tak berpuas hati. ucapan terima kasih itu memang tidak pernah singgah di cuping telinga. mungkin itu yang jadikan aku keras dan bebal begini. tapi aku ucap alhamdulillah. kerana sumanya datang dari dia dan mahluk-mahlukNYA adalah perantaraan.

seorang kawan yang kenal aku baru beberapa bulan waktu di sekolah dulu semasa aku di tingkatan lima seperti tau apa terjadi di sebalik otak riang aku.

'aku tau kau macam ni sebab dunia lama kau. dan baru sekarang baru kau dapat nikmati hidup'

entah pengimbas jenis apa yang di ada di mata mahupun otaknya. tapi katanya memang semuanya betul. dan setelah setahun (ataupun lebih) rupanya dia dan aku berkongsi dunia gelap yang sama (lebih kurang sama). dan kami duduk di tangga kolej dan menangis (kami juga masuk di kolej yang sama).

inferno hati ini akan terus-menerus tanpa henti. memang aku selalu berharap aku di langgar kereta atau terhentak mana-mana biar aku lupa siapa diri aku. aku selalu berjalan lambat-lambat di bahu jalan. aku tau memang haram untuk mencipta kematian sendiri. tapi...entahlah. aku hanya mahu beri satu lagi peluang untuk kembali ke dunia hitam itu dan aku akan pertahankan diri aku sehabis daya. aku akan lawan dengan si raksaksa itu sekuat mungkin. aku sanggup jadi pembunuh di kala itu untuk pertahankan ape yang aku tewas sekarang ni.

aku benci semuanya..



cross ur heart!!

Posted: December 27, 2009 by si blogger kerek in
3

aku memang arif pasal cintan2

bagi je situasi
aku kasi penangan advice yang cantik
aku ikut logik dan ikut psychology

tapi aku terlupa untuk bekalkan itu semua untuk diri aku

dan kali ini entah kali ke berapa ratus juta kali
orang teringat kat awak encik pet

encik pet,
awak ingat tak before orang datang sini
kite tengok cerita disney UP
start dari hari tu, ape kite nak janji
confirm kite mesti cakap
'Cross ur heart! cross it! cross it!'
orang akan cakap sampai awak betul2 pangkah hati awak
and awak akan cakap sampai orang betul2 pangkah hati orang

dalam message-message sebelum2 ni pun awak ade sebut.
tapi sekali je dalam mase berbulan-bulan orang kat sini

macam mane la awak sekarang?
tipulah kalau orang tak nak amik tau
orang mengintai dari jauh
orang memang tak sangka kite ade relationship
sampailah awak betul2 hilang

hati ni macam mane?
awak terfikir tak?
sesak nafas ni
bengkak mate ni
sayu jiwa ni
ketar jari ni

even awak datang mintak maaf sekali pun
even awak bagi tau yang kite akan tetap ok
hati ini dah TERluke
bukan suka-suka nak luke

encik pet,
jagalah diri baik2



aku tak kate aku kuat. bak kate 'aku lucky laki - aku juga bisa nangis bila kekasih hatiku, pergi meniggal kan aku~~

tapi aku bukan cashier

Posted: December 26, 2009 by si blogger kerek in
2

seorang cashier penuh dengan senyum
menyambut setiap pembeli dengan sebaik mungkin
biar hati cashier-cashier itu berserabut
tetap senyum yang di hulur

menjawab segala persoalan si pembeli
mendengar jenaka dengan mereka

masa yang singkat itu mereka gunakan untuk gembirakan si pembeli
dan selepas itu...

terkuburlah perbualan yang tak pernah menjadi perkenalan.
biar sebaik mana si cashier melayan
tetap dia di situ tanpa apa-apa balasan



aku tengok, hidup ni cam pembeli dengan cashier. si cashier itu aku. dan si pembeli tu kawan2. datang dan pergi. tak pernah melekat. aku ni memang tak reti nak mesra alam. akward di bumi tuhan

kan da kate

Posted: December 24, 2009 by si blogger kerek in
15

haa.. aku dah cakap
bende ni memang memalukan...!!
memang malu sendiri je.
bodo ni..
aisheh.
pelukah aku mengadap die semate
or besuare cam aritu sehingge memalukan kutu rambut aku ni?
dem dem dem

oh aku rase nak lempang jiwe aku

talian hayat

Posted: December 23, 2009 by si blogger kerek in
1

mahu aku nyatakan di sini
jangan samakan dia dengan aku
mahupun bezakan aku dengan dia

seperti mana aku tak pernah berdengki dengan masa depan kau
jangan kau mahu sebok dalam urusan dunia baru aku

jangan pernah terfikir untuk hubungi aku kerana rindukan dia
jangan berharap aku mahu terima segala gundah kau bila dia mula berubah

kau teruskan sisa hidup kau dengan dia
dan aku akan bergumbira di alam fana
bukannya susah
dan jangan sekali ingat kau boleh merubah hidup aku

aku bukan kawan baik kau
aku hanya pernah berkongsi suka duka hidup kau
dan kali ni aku bukannya badut untuk gembirakan kau

nampak tanah perkuburan cupid?
itulah arwah cinta kita
kita?
puki!

talian hayat kau sudah habis!


pergh! tak pernah aku mencarut puki. ni memang dah jadi pencarut terulung da ni. aku hanya bermonolog. bukan untuk mengeruhkan otak sesape.

dem

Posted: December 22, 2009 by si blogger kerek in
4

im trying so hard to be different
but in d end
im just d same!

esok dye rambut kelabu+pink.
beware!!



different konon! different tu memalukan
ergh!! bodo ni
tak pe.. chillax
erghhh!! memang memalukan. mane nak letak muke ni!
cool mn cool...
kite act cool. nescaye, sume bende blah dengan coolnye
erghhh! bodo gak! bodo gak.. cam ne ni! arghhhh.
tu la. bak kate SJ dalam blog boleh la delete2, real life mane boleh.
haaa... tanggung sndri!
eeee!! cam ne leh tersasar dr objektip asal! different konon.skrg dah memalukan!!
haa... terase cam attention seeker lak. toyollllll!!!

tiba-tiba aku teringat

Posted: December 21, 2009 by si blogger kerek in
2

aku terlupa
penah suatu hari
aku minta pada tuhan supaya satu hari nanti kau hilang dari aku
dan hari ni baru aku teringat tentang itu

tuhan memang kabulkan permintaan aku tu
tuhan memang mendengar pohon doa aku tu
dan tuhan beri apa yang aku idam itu

dan entah kenapa
apa yang aku pinta itu
tak sama dengan apa yang aku patut rasa

walau aku jahit luka aku ni dengan benang emas
biarpun aku tenyeh dengan ubat termahal
tapi aku sendiri tak dapat sangkal hati aku memang luka

ini yang aku minta (this)
ini yang aku dapat (that)
padan muke aku kan
memang padan muke!!!!

Posted: December 19, 2009 by si blogger kerek in
3

bangang!! nape blog ni tak leh nk copy paste!! ngok la!! penat aku beli laptop br sebab igat laptop lame tu ade problem ngan blog!! haram!! ngok!! membazir!!! cam nak maki!!! tolol!

air mata itu...?

Posted: December 18, 2009 by si blogger kerek in
0

diam dia di sudut itu.
memeluk lutut
membenam kepala
dia beristigfar
die berselawat
moga lelaki itu tidak menolak pintu bilik
biar mulut terkumat-kamit
telinga tetap dia pasang
untuk dengar derap kaki lelaki itu
dia menangis di dalam hati
dia gerun untuk lari
dia takut untuk mengadu
dan akhirnya dia sendiri tersandar di dinding itu
di sudut lain pula
dia terlihat adiknya
juga memeluk lutut
pantas sahaja air mata di raih
air mata itu bukan murah
tapi itu sahaja peneman dan ubat yang tinggal
air mata oh air mata
kau tak akan tinggalkan mereka kan?
temani mereka sehingga mereka jumpa semangat yang hilang itu
kunjungi mereka bila masa perasaan mereka di belasah teruk
sepertinya telaga zam-zam
kau juga tak akan kering wahai air mata
aku tau sebab aku pun punya air mata..

bulan

Posted: by si blogger kerek in
2

bulan itu tak pernah ke mana
di situ juga dia
pergilah ke mana pun
tetap di situ tempatnya
biar yang lain mengeji kau
purnama tetap diam di situ
seakan berbisik memuji
biar semua perlukan mentari
tetap bulan yang di cari ketika gundah
biar malam di sinari bintang
tetap bulan yang menawan bila masa untuk berasmara
dan adakalanya hanya memandang bulan
tenteram itu datang menyelinap
biarpun subuh bakal menjelma
tenteram itu sudah cukup bagus untuk tentang dunia realiti

....

Posted: December 17, 2009 by si blogger kerek in
2

awak,

do u remember our last fight
it was terrible.
and what we are fighting about?
pasal kerja
tak sangke kan
kite jumpa mase umo 20.
and lepas kite lalu 21 n 22
kite sangat try to be matang

tapi hari tu kite memang gadoh giler
kite gadoh sampai ke subuh.
orang bengang gila
orang campak pasu bunga
awak tekejut
awak ingat orang jatuh

awak sangat takut
sampai awak tak bagi orang pegi mane2
sebab takut orang balik rumah pecahkan barang rumah pulak
sebab orang dah pecahkan pasu tadi

tapi entah macam mane, mulut awak terpeleot
awak salah sebut sum words
terus orang gelak macam gile
awak pun same
and tetibe terus ok
then the air is clean
terus kite ke mamak tengok bola

awak ingat tak mase kite kat kuantan
kite lain college tapi blh jadi kawan

awak tu orang yang skema+family sopan2
awak tekejut mase terserempak ngan orang
pakai short khakis tu
sampai sekarang awak tak suke
tapi orang wat bodoh jugak
awak tak penah pakai short. bagusnye ke segan!

tiga tahun tu bukan sekejap
dari tak faham boleh jadi sangat jelas
dari sikit boleh jadi banyak
dari kurang boleh jadi bertambah
dari sorang-sorang boleh jadi berdua

kite memang sangat lain
awak sampai je kat borders
terus carik buku bola
orang pulak terus pegi carik buku photography

awak sanggup tunggu bus yang datang sejam sekali
orang sanggup naik taxi dari membazir minit
awak suka makan roti cap kunci
orang suka roti butterscotch
awak nak pagi langkawi, orang nak pegi bali
orang gila fb, awak gl psp
awak suke kuceng, orang suke anjing
awak yang suke manchester united
tapi orang yang terdampar kat manchester
dan d sebabkan orang terperosok kat cni lah
kite jadi lain

awak ingat tak last ym kite?
5 minit! 5 minit je then u off 2 hang wid sum frens
ive been patien wid love yang sarat
and all i get is 5 min of u

orang dah pening tak tau nak buat apa sekarang ni
angah cakap padan muke
anis cakap laki memang macam ni
ekin cakap lupe je si lidi tu.

n orang tak tau la macam mane nk brenti mnulis
awak buat cam ni mase orang tengah sorang2.
orang nak call sape nak ngadu
nanti bill mahal
orang nak ym ngadu siapa
waktu dah la beza
mate ni je yang tolong ekspresikan
blog ni je yang rajin temankan
jari ni je yang baik luahkan

orang rase sekarang mate orang da kurus sebab cecair banyak sangat keluar
orang bukan nangis
tapi cecair tu yang keluar sendiri
ade la tu boco sane sini

perasaan?

Posted: by si blogger kerek in
0

setiap cubit perasaan itu indah

biarpun hanya sakit hati

tak mungkin aku tak peduli

sisa hampa itu pun indah

Allah maha hebat

kurniakan aku suatu magic

digelar perasaan


perasaan itu

adakala membuat kita terdetik

pasti ada yang tak elok berlaku


perasaan itu

menjadikan semuanya bertambah indah bila kejadian sekitarnya enak


hati atau perasaan?

hati adalah organ semata

perasaan sebenarnya bukan lahir dari hati

perasaan itu terhidup dalam diri

ia bukan di mana-mana organ

dan ia bukan organ


jadi perasaan itu?

entah... yang penting bukan organ

biar aku rasa jiwa aku parah

aku tiba teredar,

sebab ada nya perasaan ini aku mampu rasa jiwa patah

terima kasih Tuhan

kerana aku punya perasaan

dan aku tak akan layan orang seperti tiada perasaan

tapi dengan sepenuh perasaan


sebab magic yang aku terima ini pun mereka ada

sakit, hampa, gembira segala

tapi tolong jangan main perasaan

sebab ia bukan sesuatu yang mampu buat aku tertawa untuk menikmati kehidupan



......................................dull

awak tau tak

Posted: December 16, 2009 by si blogger kerek in
7

awak...

awak tau tak yang orang risau bile awak tak balik2 dari keje
orang takut awak accident
awak tau tak orang tak boleh terima kenyataan tu kalau ia betul2 jadi
sebab tu, orang ikut je awak nak pegi mane2.
awak nak pegi CC pun orang ikut. asal orang boleh make sure awak betul2 selamat

awak tau tak orang selalu je pikir kite ni tak akan ade jodoh
tapi entah macam mane
lately ni orang tenampak bayang awak dalam future orang.
orang happy
awak tau sebab ape? sebab awak memang baik even orang rase orang yang tak layak pegang tangan awak.

awak tau tak... orang rela teman awak pegi main video game kat times square tu.
sebab orang tau, awak memang happy kat situ.
orang pun tukar duit sekali main game jugak kat sebelah awak
even orang kalah teruk. tapi orang main jugak sebab awak ade kat situ

awak tau kan.. muke awak serious bila awak main bowling
orang tak tau main bowling. so awak berdiri sebelah orang bile orang nak baling bola
orang suke sgt.. sebab orang rase macam special gila time tu.

awak tau kan tahun depan masuk tahun ke-4 kite berkongsi territory.

tapi

bila orang kene pegi jauh dari awak
semua jadi lain
awak dah tak macam dulu
excitement awak, orang dah tak rasa lagi
sayang awak macam di buat2.

dulu awak reply email orang hari2. tapi sekarang, dah tak de email lagi
dulu awak message orang lebih dari dari sekali dalam satu hari
tapi sekarang seminggu beberapa kali je

dulu awak cakap awak tak nak bagi peluang orang lain masuk hati awak
tapi sekarang, menderu-deru awak panggil nama perempuan tu
dan masalahnyer orang tau dari mulut orang lain

orang kan dah cakap. orang ni tak perfect
awak boleh cari perempuan lain yang lagi bagus
tapi kenapa kate tak nak? kenapa bagi harapan kat orang?
kenapa sekarang. dulu, awak belajar, orang sabar je. orang tunggu je
sekarang... orang pegi tak lame pun. awak dah lain
macam mana ni? orang redha tapi orang tak sangka ni yang jadi

orang tak tahan lagi. awak tak bagi ape2 reaction pun.
awak memang tak sayang orang lagi kan?


bayam dah tak de? bayam dah tak de. bayam dah tak de. bayam dah tak de. aku tak sangka die bakal tak de dari hidup aku. aku tak sangka die tarik diri. 3 tahun tu lame la!! ceruk kl kat belah mana aku tak pegi dengan die? mamak mane aku tak minum dengan die. dan masalahnyer aku tak leh lari dari kl. bestfren aku pny boifren ialah bestfren die. and kawan-kawan aku ialah kawan-kawan die. macam mane?! macam mane? kat negara mane pulak aku nak lari lagi? aku nak pegi indonesia pulak. keje aku ni bawak hati je. hati aku ni tak de nilai ke? hati aku tak bermakne ke. tak pe la bayam. awak teruskan lah hidup awak... orang kat cni ok. ok.... aku ok... aku ok...:'(

lagi lagi aku

Posted: December 13, 2009 by si blogger kerek in
3

aku tak rakus mengejar maksud kehidupan
sebab aku tau ia akan berakhir
tapi aku tau yang aku memang tamak
sebab aku tau ia akan berakhir
.
aku pandang alam
aku puji tuhan
aku pandang diri
aku maki sendiri
.
aku lihat insan
aku senyum sendiri
aku lihat tulisan
aku senyum lagi
aku dengar lagu
aku senyum lagi
.
aku tau marah
aku tau suka
aku tau excited
aku tau hambar
aku tau sedih
.
aku bukan kebal
jadi aku rasa sakit
aku rasa sengal
aku tau rasa darah
aku tau apa penyakit
.
aku nikmati semua
aku syukur semua
tapi untuk aku bersujud?
entahlah bila.....
.
.
semayang la bodo! pemalas! tuhan tarik nikmat baru tau!! bongok!!

muntah

Posted: December 11, 2009 by si blogger kerek in
5

muntah tu tak pernah menjadi kesukaan
tapi adakalanya kejadian itu memang akan lebih melegakan
terasa kurang isi dalam perut
dan membuatkan mahu lekas tidor

muntah itu memang menggelikan
tapi ada setengah mereka
mengharapakan muntah datang tidak henti
itu aneroxia ye adik2
mereka itu ingin sempurnakan diri dan hidung tinggi kerana tidak mahu besyukur

cinta itu pun umpama muntah
bita tulis begini suma pun sama erti cinta. hahaha

muntah jika ditahan
memanglah mencari masalah
cinta jika di tahan
melepaslah...
muntah jika diluahkan memang keselesaan
cinta dinyatakan terlepas satu beban

tapi yang PENTING!!
muntah itu tak pernah menjadi kegilaan apetah lagi pujaan
cinta jika ditonjol memang memberi kesan kepada insan

akhir kate
muntah tu muntah aa. cinta tu cinte ler... apedaaa

otak aku belanggar

Posted: December 7, 2009 by si blogger kerek in
6

tengah sedap2 aku duk melepak depan laptop dengar lagu sape lagi kalo bukan avenged sevefold - dear god. tetibe message masuk handphone malaysia yang aku selalu topup tapi tak gune2. message dah ler mahal. orang call aku pun aku gak kene charge. apeke sengal. aku dapat msg yang membuatkan otak aku belanggar. belanggar sesame sendiri. tapi tak de kemalangan jiwa. just kemalagan hati.

" tetibe sy rs cam nak nanges jer.. rindulah kt ko. sy akn sntiasa rndu ko spnjang hayat sy. love u"

and i was like OMG! wat is dis! mengapa manusia itu yang sebenarnya jauh makin dekat?? aku dengan cool baca banyak kali macam tak pecaye. hampir tenganga tapi mampu lagi mengekalkan keayuan walau duk sorang2. aku letak balik phone. aku amik balik, aku bace balik. dapat lagi satu message. tak sabar nak bukak. sampai tersasul jari aku ni. confirm si sy tu kate die salah send message. cisss.. mengape salah send msg kat aku?!!

" Had penggunaan anda telah ...... RM3 akan di masukkan ke dalam akaun anda" CELCOM.

hapada.. penat aku bukak, celcom yang kasi. terus delete. bace balik message tadi. aku rase tak puas ati. tak kan cam nak nanges je? nanges la betul2. tp apakan daye, aku mampu biarkan message tu tak berbalas even no uk baru topup. hepi? tak..eh ye hepi. tapi tekujat lebih sebab tak sangke. adekah salah anta message. ok tak pe. biarkan dulu.

message masuk lagi.

"sy nk pegi kje. ko duk sane take care tahu!bye2"

betul ke tuk aku? senyum je. jangan over2.

bila jauh baru tau... bila dekat tersipu malu
manusia memang begitu
ego itu kan penting kekal macho



aku tak tau, aku tekan pencarut terulung blog o stomp my world blog. haha. lantak la labu... ini la keje orang tak de kawan.

kau sape? aku sape

Posted: December 6, 2009 by si blogger kerek in
0

walau aku bisa secantik bulan
aku tetap bukan bulan
walau aku mampu memberi sinar
aku tetap bukan mentari

jadi kau hanya membuang masa
jika menyuruh aku menjadi seperti itu ini
akhirnya aku tetap aku

aku tetap akan selekeh begini
aku akan tetap tak bersolek hari ini
aku akan degil begini
sehingga kau pergi dari menjadi pembantu peribadi

dan, aku perlu berubah untuk?
untuk menjadi pasangan sehidup semati?
kalau itu, aku akan tetap selekeh sewaktu menjadi suri rumah kau nanti

aku perlu bersolek hari ini untuk?
hadir parti?
kalau itu, gunakan double ganti diri aku dan badut untuk teman -teman kamu

dengan rela hati aku letak jawatan sebagai kekasih hati
aku bukan membenci tapi rela menjadi diri sendiri
dan seperti kata angkuh mu selalu 'suka hati mak bapak kau je nak suruh aku itu ini'
sekian.



wakakaka.. gile lawak.sape nk suh aku brubah siap la la ko.aku keja ngn lori sampah

cinte tak haram

Posted: December 5, 2009 by si blogger kerek in
2

aku tak harap apa yang aku rasa ni kau rasa jugak
walau seribu kali kau tinggalkan aku
kita tetap tau apa akan terjadi d tengah kejadian tu
kita akan terjumpe atau berjumpe
berpeluk sakan seperti tiada kesudahan

aku bisa tersengih bukan lagi tersenyum
dan kau terus waras bukan mereng menanggung rindu

dan buat beberapa hari selepas itu
kita tersedar kita tak sesuai dengan dunia bersama
dan terpisah lagi
dan ini kali ke enam
aku tak pasti bila akhirnya titik noktah pertemuan

makna rindu tahu
makna sayang pun tahu
makna cinta pun arif

but why its always doesnt fit
why its always seems wrong?

aku tak tau mengapa terbit perasaan rindu
padahal yang terjadinya i hate u
percayalah aku sudah palingkan hati aku
aku sudah jauhkan jasad aku dari semua kaitan dengan kau

tapi aku akan tunggu bila akan jadinya kali ketujuh



hahahaha...sweet kalo ade love cam ni.tp penat le keje nk pisah je. bile jth cinte, makan ice cream pun cam mkn plastik.

blog mereka

Posted: December 4, 2009 by si blogger kerek in
6

aku selalu bace blog orang lain. dorang macam ade magic yang buat aku terus bace. memang ada and i just cant stop read. aku akan bace biar pun post untuk 11 bulan lepas.

aku nampak semangat diorang
aku nampak uniknya diorang
aku nampak yang indah dari diorang

sumtimes i wish to be her sister
just to know how she really is
sumtimes i just wish to be his lover
just to understand the way he think

aku cube sangat untuk dapatkan yakin dari blog tu
tapi aku tak jumpa
aku jumpa azam diorang
and i dont know why i have this blog.

why i have this blog? dulu2 aku nk on blog ni sebab nak tulis semua bende yang jadi mase aku jadi journalist. aku takut aku terlupa tempat-tempat yang aku pegi. tapi, memang aku tulis 2 3 entri je pasal tempat2 yang aku pegi. lepas tu, mane ade mase dah. nak tulis article lagi, nak sosial lagi. hahahaha. gile best sosial mase dulu2. gaji beriban abis cam tu je. memang tak senonoh. ala, ump 22 mase tu. aku sangat mentah. duk umah sewa sendiri. sorang2. nak wat ape? sosial je la. and smpai sekarang aku rase aku still tak matured lagi. mama boleh bagi testimoni, angah boleh jadi jury.


tp aku rs fynn jamal tu d over rated kan la...huhu :D

mati itu perlu

Posted: December 2, 2009 by si blogger kerek in
2

aku d ruang gelap
aku teringat yang aku di sofa
tapi kini aku d awangan
aku teringat aku terlintok
tapi kini aku tiada nafas

apa jadi?
apa jadi??

aku lenyap
aku pohon tuk kembali ke dunia untuk sesaat
aku mahu ganda pahala
tolong....

aku senyap
aku pohon tuk bersuara
aku mahu pohon maaf bonda
tolong....

goncangkan aku yang mati itu
Ya Tuhan
benarkah pemergian ini yang aku mahu?
aku syukur tapi mereka....



tebace atikel mati. rindu kat mama ngn angah. nak balik mesia.dem.

ewah ewah

Posted: by si blogger kerek in
0

i will always wish you well

no matter how we will end up

thank you for the arm

thanks for the ears

and of cos the love



its ok if you have to go

and its ok to let me go

but dont ever forget me when ur sad

cos i will always by ur side



how i miss the d fight

and damn i miss when u hold me tight

never thought we could be this long

and never thought u really did win my heart



and as per yasmin

its ok to enjoy your life with the wrong person

before we meet the right person

and then the whole life and even the world will be ours

and yes please shut the door when you out



ewah2.. bermadah english. tak sedo dr aku ni. wakakaka

aku gila

Posted: by si blogger kerek in
3

kau ni rumit
...............aku tak rumit
kau ni serabut
...............bukan salah aku. salah keadaan
jadi kau sempurna?
...............sempurna tu musuh manusia
kau memang serabut
...............bukan salah aku. salah keadaan
kau cipta keadaan tu
...............aku tak cipta. aku terhidup dalam keadaan tu
kau pentingkan diri
...............wajib! aku hanya ada aku
kau patut baiki diri
...............sebab tu aku pentingkan diri
kau memang rumit
..............kau yang susah mo faham
aku menanya sebab mo faham
..............kata tadi aku rumit?
memang
..............jadi tak perlu fahamlah
aku suka amik tau
.............semak!
baiki dirilah, baiki keadaan
.............aku hilang yakin. sedekahkan lah yakin kau
kalau aku punya banyak, wajib aku beri tuk kau
............. . . .


smpai bile mo jadi gile shazwani!! hidup la anda dlm realiti!

aku punya bayam

Posted: November 30, 2009 by si blogger kerek in
7

ade seorang lelaki yang bernama bayam
yang sudi menjadikan sarang hatinya tempat aku berteduh
di siang hari tatkala aku menangis
mahupun di malam hari sedang aku mengeluh

sedikit balasan pun tidak di minta
mahupun aku beri

sekejap-sekejap bila luluh hati, aku lari ke hatinya
kadang-kadang bila perlu penenang jiwa, ke dapakapannya aku tuju

tapi sampai bila kau mahu temani aku bayam
bila kau mahu temui sarang hati yang sepatutnya kau duduki
cepatlah cari
agar aku boleh lepaskan kunci hati kau yang suci
biarpun aku terpaksa menangis seorang diri nanti





#im so sorry..wat hv i done.i cant let u go nor forget bout u.im lost.it cant seems right even i try to make it right.sorry bayam...

Posted: November 28, 2009 by si blogger kerek in
3

aku hampa ke?
ape sebenarnya aku cari?

aku jauh dengan tuhan
aku tahu
dan itu realiti
tapi ..

mencarut bosan

Posted: by si blogger kerek in
2

sampai hati ke aku nak biarkan dia
sampai hati ke aku nak tinggalkan dia
sampai hati ke aku nak padam kenangan yang ada

harus ke aku ikutkan kata hati
sehingga ada yang patah hati
harus ke aku tutup mata
untuk merasa gembira yang tak abadi

sepanjang tahun aku gengam hati dia
sepanjang tahun juga aku mainkan hati dia
sepanjang masa aku buat tak tahu saja..

kepada dia
hadirlah kepada aku sebagai lelaki
bukan yang mendengar telunjuk jari
aku masih tak berlari kerana cinta
tapi jangan biar aku menjauhkan diri kerana makan hati


entaH.. xtAu nak waT apE. boSan..

gitar lagi

Posted: by si blogger kerek in
0

aku dah dapat dah penjual gitar. ahahaha.. second hand pun jadi ler.. tarak kisah punyer. so balik mesia, gitar sudah ada. aku siap mintak dia tolong ajar lagi. wakaka. kene la tawo menawo sket. baru manis idop. kehkehkeh. tak sabo ni. kepada bakal gitar ku, aku bagi name ko Atis. comel kan!! hahaha. Atis tunggu wani balik ye. wakaka. jantina Atis tak d pastikan ag. tungguss... harge Atis pun aku tak sure lagi brape. haha

terjatuh

Posted: by si blogger kerek in
5

penah tak bile dengar sore je jatuh cinta? hahahaha. itu la yang jadi kat aku ni ha. dengar sore si dino ni aku dah cam cair terus. die main guitar plak dengan sore yang sangat husky comel tu. arghh.. mengape?!!! hahaha. senang cite memang aku gile. tapi masalahnyer sedap sore die tu, lagu die, guitar yang cam dah boleh jual kat kilang kayu tu.

dah la aku dengar lagu die berjuta kali non stop, siap boleh wat aku tido lenaaaaa lagi. dah la pakai short merah. auww. wakakaka. tapi aku tak nampak la muke die. ciss.. teringin gak nak ade boipren teror guitar ni. dulu azam pun teror men guitar. siap dapat offer jadi boy band lg. tapi die lak tak nak ke ape ntah. pastu entah angin ape, die tak nak men guitar dah. kan main guitar tak elok. so he decide to quit... pastu aku pun quit ar jadi girlfren dia.wakaka. tak la, dayus tol kalo aku cam tu. bdw azam, if u read dis... sori bout d pass. c u afta 30 years ok. just like d promise.

dino... nyanyi la lagi.. dino cepat la nyanyi kat tinge aku.. will u marry me dino? wakakaka.. *pengsan*

dino karok

Posted: by si blogger kerek in
0

i find this awsome guitar player. and the song is so kene sangat with my heart. acoustic yang sangat best. terus teruja cam bangang untuk main guitar jugak. so after getting my self a DSLR camera, the next thing i wanna buy is guitar. and i want to spent hours playing and jamming (is this d correct word). siap la kau duit... i really need a guitar. this few days i keep on listening to acoustic music.

ade sorang mamat ni, name farish kate aku ni jiwa kacau sebab tiba-tiba wat hal nak guitar pulak. masalahnyer aku tak kenal pun ko sape...pastu gatal cam babi. memang si farish ni gatal cam babi. ko ingat ko keje engineer tu ko hebat?! aloo, kalo hebat buat ape kawan ngan aku yang tak ni. g kawan ngan minah2 cun yang ko bangga sangat tu. lagi satu, kalo terror sila cari awek cun yang mimpi sangat tu. haa.. tau pun tak leh cari sebabnya ko tak hot! aku pun tak hot, tapi aku sedar gak diri. tak cam ko tu tak hot pastu gatal. g mati sama lu ngan lu nyer engineer hat.

mencarut tanpa banyak hal

Posted: November 26, 2009 by si blogger kerek in
0

i am here
still breathing
still sweating
still stink

i have no regret
to have dis feeling inside
even its wrong

we as one
with the song
never felt wrong

i will laugh
with all ur jokes

i will cry
for each goodbye
if i cant come along

abg nuar

Posted: November 25, 2009 by si blogger kerek in
0

rase rasenye la kan... anuar zain nak kat aku tak kalo aku terime die seadanya? hayyy.. aku ni asek suke die dalam diam je. ritu pegi makan buffet india kat town, aku ternampak die nyer gambo ngn speech kat restoren tu.mak aih, punya la aku girang gembira. macamlah dia ajak aku kawen.

ape pun abg nuar.. i tunggu u smp u ok. i wont give up hope eventhough dis hope is bullshit..!

silekan berambus!

Posted: November 23, 2009 by si blogger kerek in
2

tau tak sebenanyer, aku dah penat nak main sorok2.
dulu aku lari kau kejar, bila aku stop lari, ko plak lari arah lain. bila aku kejar ko balik, ko plak naik motor lari dari aku. hahaha. ape pnyer metamorphisis la. bia je ati aku yang paham.

bila aku gustan, ko plak gear satu and dua kejar aku. aku penat bodo nak lari!

so aku amik keputusan, biar la ko ngan larian ko ke moto ko ke gear ko ke.
aku tak nak lari. aku nak jadi tunggul. ko nak kejar ke ape ke
sukati ko. aku nak bodoh kan ati aku.lantak la ko nak cakap aku diam cam tunggul ke, silekan.
kau takut kalo cikgu tu tau sal kite. tapi nak gak main kejar2. ngok!
sekarang sukati aku nak wat pe. berambus ko!

Terima Kasih Datuk 4

Posted: November 21, 2009 by si blogger kerek in
0

Ni raja segalenyer. Paling aku suka!



Pada suatu hari, saya ikut datuk saya pigi sawah. Kerana datuk saya mau pigi tingu air manatau terkering sudah. Nanti kana makan suruk nanti itu akar padi dia bilang. Selepas itu, saya pun jalan-jalan di sawah. Punya saya tekejut dakat sudah saya terinjak seketul ular yang terlampau betul besar. Saya pun palan-palan gustan. Tapi ular itu terdengar saya terkentut. Trus dia tingu saya. Buduh. Kenapa saya bulih tekentut ni? Itulah sepa suruh mama saya kasi makan saya telur pagi tadi. Tingu nga saya terkentut. Saya sangat takut. Punyala saya begagar Saya tidak semua dapat becakap. Saya takut kalau ular itu bubut saya macam yang kerabau dulu. Matila ni. Saya nampak ular itu bejalan sudah pigi tempat saya. Saya pun sembahyang. Harap-harap ada tikus limpas supaya itu ular pigi tangkap trus saya boleh lari. Tapi teda juga tikus limpas. Nasib baik datuk saya datang dan memukul ular itu. Terima kasih datuk.

Terima Kasih Datuk 2

Posted: by si blogger kerek in
2

gempak ar budak! penat aku gelak!

Pada suatu petan yang terlampau panas, saya minta benar datuk saya pigi mandi di sungai. Dia bilang jangan pigi. Saya sangat sedih. Selepas itu dia pun pigi di sawah. Saya sangat gembira. Saya pun belari ke sungai dan terus terjun. Saya beranang-ranang dan ketawa-ketawa. Punyalah saya gembira. Tiba-tiba saya rasa macam ada yang menarik kaki saya. mesti puting beliung ni. Punyalah saya takut. Saya teriak-teriak minta tulung. Saya tidak mau mati. Saya sangat kenyang teminum banyak air. Saya sangat takut. Nasib baik datuk saya datang pigi kasi selamat saya. Terima kasih datuk. Tapi saya sangat sedih sebab datuk saya rutan pantat saya bila kami sampai di rumah. Saya benci datuk saya.

Terima Kasih Datuk

Posted: by si blogger kerek in
0

Bapak lawak weh! cam bangang je!


Pada satu hari saya telah berjalan ke kebun datu saya, kerana mau memanjat pokok rembutan. Saya membawah lastik juga. Mana tau ada burung?Tibah-tibah saya nampak seperti sebuah kerabau yang paling besar, dan biji matanya sangat besar. Saya sangat terkejut jadi saya pun berlarilah. Saya sangat takut kerana kerabau itu bubut saya. Saya pun terfikir. Ya saya kan ada bawah lastik buduh kenapa saya bulih telupa? Saya pun cepat-cepat pasang batu pada lastik itu. Saya pun melastik dia kuat-kuat. Dia tidak kesakitan. Saya sangat takut. Nasib baik datuk saya datang dan dia telah menghalau kerabau itu. Terima kasi datuk.

rutan pantat

Posted: November 20, 2009 by si blogger kerek in
0


meh cini aku translatekan.

Tajuk: Terima Kasih Datuk (3)

Pada malam itu tukar tahun. Bapa saya, mama saya sama datuk saya dan saya dan juga adik saya telah memanggang sayap ciken wing di halaman rumah. Punyalah saya gembira. Saya ada terbeli bedilan sama bunga api. Saya mau bakar tapi datuk saya ternampak. Dia marah saya. Saya rutan lagi tau pantat. Dia bilang. Saya sangat sedih. Tapi saya mau bakar juga. Saya pun tapuk-tapuk pigi bakar. Tapi adik saya si gutuk ternampak. Dia kasi repot sama datuk saya. Saya pun cepat-cepat kasi tapuk di baju saya. Saya telupa kasi padam api di bunga api itu. Sayapun terbakar. Nasib baik datuk saya datang trus dia kasi padam api itu. Terima kasih datuk. Tapi saya benci si gutuk. Tingulah saya kancing selimut kau malam. Koteh.

Cikgu note: Sila jumpa cikgu. Semakin teruk!

ad0i.. saKit pErut aku baCe saMa DiBa n aiR0l. cam haRam toL.!!

aku

Posted: November 18, 2009 by si blogger kerek in
0

aku hanya ada aku
dia ada seseorang
aku hanya ada hati aku
dia kepunyaan hati seseorang

aku pegang hati dia
dia pegang hati siapa?

aku mahu dia
tapi dia mahu aku? mahu aku lagi?

semua pening, pusing, runsing!
sabarlah hati
feeling yang semakin tak pasti
aku tak mengharap masa depan yang belum tentu jadi realiti
aku hanya mahu simpan semua saat ini
walau itu bukan yang aku impi

ergH! peNing!! aKu taK naK perAsaaN boDoh ni. toLong pasTikan aKu hanYa deNgan zOuL. buKan deNgan yaNg laiN. toLonG pasTikaN!!!

aku suka dia

Posted: November 14, 2009 by si blogger kerek in
0

aku tau kau benci
dan aku sendiri tak paham kenapa aku suka

aku tahu kau ada dia
dan aku pun ada dia
dan masih tak paham kenapa aku mahu kau

aku cuba tanam perasaan bodoh tuk benci
tapi tak paham mengapa ada sayang pula

aku punya kosong iman dan sifar akhlak
dan dia hampir kepada sempurna
walau aku sedar diri
tetap aku mahu kau

aku memang suka kau dan aku tak akan sangkal
tapi hanya suka
bukan cinta
jadi aku selamat kerana aku boleh suka sesiapa yang aku suka.



and yesZ! i feel gLad to have this fEeling.. buT aLi wilL bE d oNly onE.

my dream

Posted: by si blogger kerek in
0

please dont wake me
im in a sweetest dream
i holding a hand of a boy
and he hold up our umbrella
because dat night the star and the moon are shining bright
and we have our sunglass on

n we laugh
n we run
n we lay down to catch our breath

give me another second to dream
and i promise i will get back to d reality
which not promising me the happiness like it does in my dream
but i know the memories
will accompany me through

bertambah kosong

Posted: by si blogger kerek in
1

kalau mahu di lihat dengan latar belakang aku
tiada apa yang sempurna dan tiada apa yang mahu d banggakan

aku hanya seorang aku
yang kosong yang tiada harapan
yang tidak boleh d gambarkan.

aku mampu untuk terbaring memandang langit untuk seharian
aku mampu untuk menelungkup badan dan memandang jalan
aku mampu untuk duduk memeluk lutut melihat orang
dan semua yang aku mampu itu memang itu saja kemahiran aku
dan tidak lupa.. aku memang mampu dan pandai berdoa meminta-minta pada tuhan

dari malaysia hingga ke negara orang aku larikan diri
kerana sebenarnya aku tak mahu kosong itu menjadikan aku sebagai habitatnya
tapi rupanya dia ada juga

dan sehingga kini kosong masih ada
tetap kekal dalam hati
dan dari dulu sehingga kini hati aku... k o s o n g

zahirkan rasa carut hati

Posted: November 13, 2009 by si blogger kerek in
0

cerita hati memang tak akan ada kesudahan
biar panjang mana pun ayat yang bakal ku carutkan
belum tentu ketemu jawapan hidup

seberapa pantas mana saat membazir pergi
aku tetap juga terperosok dalam dunia aku sendiri

mahu tahu dunia aku?
dunia aku hanya di kelilingi bantal dan tilam
kemudian kaki aku pula berada d tandas
mulutku berada di dapur jika aku lapar
mata aku pula kemane?
pastinya di depan kaca tv sebagai halwa bagi hari itu

setiap hari ada sahaja yang ingin aku lakarkan pada satu kertas kosong yang putih
tapi tangan aku tak pandai mahu melukis
aku mahu menulis pula, tapi otak ku pula tak berfungsi memberi idea
harus bagaimana?
apa yang perlu aku buat untuk zahirkan rasa hati yang hari2 mahu diluahkan

jadi aku terus bersabar..
dan bersabar. harap harap tanganku dengan ajaibnya pandai melakar
dan otak ku akan tiba-tiba berfungsi melahirkan isi hati

dan buat masa sekarang aku akan terus bersabar...

aku tahu

Posted: October 14, 2009 by si blogger kerek in
0

aku tak tau ape akan terjadi di negara orang.
tapi aku tau tuhan itu ada

aku tau aku hanya seorang
tapi aku harapkan doa korang-korang

aku pergi bukan nak bersenang lenang
aku pergi cari apa yang aku hilang

di malaysia aku sentiasa lost
harap di sana jumpa sinar

tuah ayam nampak di kaki
rezeki manusia tuhan yang tentukan
belum tentu aku akan berjaya di sana
dan belum tentu juga aku akan berjaya di sini

jadi aku lepaskan yang di sini
untuk gapai yang di sana biar belum pasti.

sekian post terakhir di bumi Malaysia

aku sukak

Posted: by si blogger kerek in
0


sesaje nk ngengade~~

Attention 2 ol

Posted: September 29, 2009 by si blogger kerek in
1

sesape yang tengah bace and tengah terpikir nak cari barang or isi dalam rumah yang murah marilah mendail nombor aku.
.
aku nak jual almost semua barang dalam rumah aku dengan rege yang sangat la murah sebab aku nak shifting house in 3 weeks.
.
so sape yang nak beli tV 32inch/29inch ngan rege rm150 (very good condition) bleh la usha2 kat rumah aku.

or

friedge 2 pintu ngan rege rm150 (very good condition, tak de bocor gas or air melimpah or overload ice kat dlm freezer)
.
aku ade tilam, lemari, friedge and stuff. bende yang ade dlm rumah. ape yang korang rase mampu nak angkut, silakan lah.
.
simply call aku at 0132550588 after working hours. nak datang tgk barang pn blh.

harus ke?

Posted: September 27, 2009 by si blogger kerek in
0

in past few days aku selalu je cam terpikir. aku ngan perry ni ade ape hal.
aku mmg tak de hal ngan future aku n aku sndr tak penah bayangkan ape future aku ngan perry.
aku tak expect ape-ape pun. tp aku just nk be apart from his future. just to share his glory, fun, tears and watsoever.
.
and one day perry ajak g jmp parents die mase ari raye aji. aku pn cam on je la. da lame tak balik kampung. so aku pn join. aku just wat cam bese je la.
.
and suddenly, baru td
tetibe perry jumpe aku. die ckp bapak die ckp.... kalo blh die nk tgk aku ade ciri calon bini2 for the next meeting. aku mcm...!
ergh!
.
nak suruh aku ubah diri? aku tau la bnd tu bagus. tp matlamat idup aku bkn nak menjadi seorang bini. aku tak nak ubah diri aku semate2 nk jadi calon bini. and aku tak pernah nk jd bini!
ergh!
.

entri ngade2 no 2

Posted: September 22, 2009 by si blogger kerek in
1

aku tahu dulu kita amat rapat
semakin akrab semakin jauh hati
semakin dekat semakin tersisih diri
harapan kita hanya satu
tapi impian kita berbeza

sampai satu saat lidah seakan terkelu
badan seperti kaku
pelukan tak seerat dulu
ucap kata tak serancak dulu

punca..

mati punca kerana semua aku yang mula

aku hanya mencari perbezaan tanpa mahu mengingatkan persamaan
aku mencari kesenangan tapi tidak ingat pada keselesaan

tapi kata hati tentang i love you
sememangnya untuk kau
biarlah kita seakan asing di teritory masing-masing
asalkan aku menjadi semangat kau
kau menjadi semangat aku

entri ngade2

Posted: by si blogger kerek in
0

terbias cahaya di pagi itu
membuatkan aku lekas-lekas menoleh ke arah kananku
dan kesekaliannya aku hanya melepas nafas kecewa

sememangnya aku mengharap kau yang berada di sebelah
di saat pagiku
bukannya angin kosong dan bantal yang terbiar

fahamilah aku
yang sering terkontang-kanting
mengheret beban kerana sayang pada kau

datangilah aku walau untuk mengucapkan kata selamat tinggal
mahupun lambaian perpisahan
meskipun hanya dalam fantasi mimpi

aku terdengar kau minta tuhan lihatkan aku saat kau jauh
saat kau lelap kau minta tuhan temani aku
dan setiap saat kau minta dari tuhan jaga aku

kerana kau tahu kau akan lelap dan jauh selamanya
dan setelah itu

siapa yang akan doakan aku selepas ini?

shoot man!

Posted: by si blogger kerek in
0

kenapa dengan otak aku ni
asyik terpikir pasal ali
memang tak sah tak fikir walau sekali

ali ali
cepatlah kembali
bukannya hati gelojoh
tapi entah,
seakan kau pergi tak kembali

ali ali
silalah kembali
agar hati aku senang sekali

aku ingin jadi pemerhati
untuk
melihat cara gelabah kau
melihat gaya kelam kabut kau

setiap malam aku tunggu
walau tak melihat muka asal dengar suara
tidur malamku sudah cukup enak

opss...

Posted: August 24, 2009 by si blogger kerek in
2

janji dengan aku
selagi terkandung hayat ini
jangan palingkan hati kau

janji dengan aku
jika terlepas tangan kau dari aku
tetaplah sisipkan aku di dalam hati kau

janji dengan aku
meski tercarik hati kita suatu hari nnt
janganlah terbang pergi

teruslah berjanji
hati kau senyum kerana aku
jiwa kau riang kerana adanya aku
denyut kau tenang dengan aku

dan mestinya aku juga akan terus berjanji
untuk melakukan yang sama pada kau


mama...im so damn unhappy..
mama...i miss u
mama...take me to ur arm again

putih

Posted: August 10, 2009 by si blogger kerek in
2

putih itu kan ke tenang...

carut marut

Posted: August 9, 2009 by si blogger kerek in
1

aku noktahkan pertemuan dulu.
aku tak salahkan diri kau yang tak mau berubah
tapi salah kan diri aku kerana tak pernah
terima seadanya

aku tak kecewa kerana perasingan ini
kerana aku tahu tenang itu menjadi peneman nnt

aku tahu aku pasrah tentang episod hidup ini
tapi percayalah
aku lebih rela berpijak di dunia realiti
dari mengharap dunia mimpi yang ternyata
tak pernah aku kecapi

aku pohon maaf kerana malam itu menjadi
malam tragis sehingga hanya tangis yang berbicara
dan hampir sahaja pisau menjadi penutup perbualan
dan terjunan menuju maut menjadi punca perpisahan.


to Perry:
you used to be my inspiration
and i will never get used to not having you by my side
let the dawn carry our tears away
and lets hope the sunrise will make us okay
to face a different you and a different me

senyap...sunyi..hilang...

Posted: August 6, 2009 by si blogger kerek in
0

aku akan tarik diri aku secara perlahan
aku akan biarkan yang lain gembira dengan yang ada
aku akan tunduk bila semua mendongak
aku akan terus senyap ....

dari belakang mereka aku akan terus berlari
sehingga tak kelihatan
dari belakang mereka juga sebenarnya aku aku tak berdaya untuk berlari...
aku hanya mahu jatuhkan badan...dan biarkan terapung..
seperti aku terapung di atas air sungai
seperti di dalam rumah semasa aku sedang teresak tangis kerana masalah sialan yang datang

dan setelah ini
aku harapkan nama aku hilang dan tak pernah dijumpa

dear my blog

Posted: July 18, 2009 by si blogger kerek in
0

dis life is so strange. at one time kite d layan bak VIP. setiap langkah ade saje yg bertanya khabar. walhal br semalam berparti sama. tapi, dengan satu musibah juga langkah yang selalu seakan sukar. semuanya seperti menghindar, memandang cela...

bukan x dapat menerima putaran alam tentang hidup roda. tp hairan memikir gelagat mahkluk tuhan yang berakal.

kamu2 tiada asas kemanusian ke?
perlu kene di batang hidup sendiri br teringat tentang hidup roda ke?
atau kamu2 betul2 perlu diajar untuk menilai hidup ke?
atau tak pernah mahu memandang bawah untuk mengucap dua kalimah syahadah
dan memandang atas untuk mengucap alhamdulillah?

Biarlah..
hidup kamu, kamu tentukan
kamu2 itukan perfect..
tak perlu takut untuk jatuh

kerana

hanya aku yg akan terjatuh, terduduk, terlentang. dan aku yakin belum tentu tangan kalian yang menghulurkan bantuan saat itu.

sedaya aku

Posted: July 12, 2009 by si blogger kerek in
0

daya aku makin ke angka sifar
semuanya tidak menjadi
payah untuk aku terus berdiri
jika angin itu terus menerjah

susah untuk aku berjalan
semuanya perlu dalam perhatian
dan kini aku terpaksa berlari
walau setiap langkah makin buat aku jatuh

aku perlu sinar
supaya aku dapat melepas lega
walau sekejap
ya tuhan...
nyata aku perlu sentuh kasihmu

aku tahu kenyataan

Posted: July 4, 2009 by si blogger kerek in
1

aku tahu itu kenyataan...
tapi aku tetap mahu bermimpi..
mimpi itu kan lebih indah...
walaupun payah untuk dijadikan realiti...
tapi aku tahu aku mampu untuk terus diulit mimpi

khayalku, impianku dan harapanku
semua ku gumpalkan bersama
dan dengan semua itu aku teruskan mimpi

mungkin itu satu-satunya aset yang ku ada
mungkin itu satu-satunya yang tak mampu jatuhkan aku..
dan mungkin jika semua di dunia menghina aku
aku yakin mimpi itu akan terus membawa
aku ke tempat yang aku beri aku nafas lega..

aku tak pernah perlu ayah

Posted: June 27, 2009 by si blogger kerek in
1

walau tak berayah, aku tetap beribu... walau selautan aku tangiskan kerana mahu berayah, kasih itu tetap aku tak dapat gapai.. apatah lagi untuk aku pungut.
mereka boleh berkata aku tetap beribu.. tapi pernahkah mereka merasa untuk tidak memiliki salah satu. jawab?!

kalau ayah pergi menyahut panggilan Illahi, pasti tetap merasa tangan kasihnya
tapi kalau perginya kerana mempunyai anak perempuan, apa alasan lain yang dapat di fikirkan?

seribu kali aku faham walau sering di ulang yang untungnya masih beribu
tapi hati aku masih kerap dikunjungi tanya.. apakah rasanya bila di sentuh tangan kasih ayah..
dan aku tetap manusia yang tak pernah puas dan kali ini dahaga sentuh kasih itu...

mungkin itu yang aku pikirkan dahulu
kini, jangan harap...

sudah aku sumpah
yang aku haramkan dia yang bernama ayah itu hadir di hadapanku
dan aku haramkan diri ini untuk terus merasa kosong...

jika ayah itu boleh melangkah pergi kerana adanya aku
aku juga bisa berlari jauh semahunya kerana kau!
kerana kau aku terperesok dalam dunia ini

an inch

Posted: June 20, 2009 by si blogger kerek in
0

each day brings a new words of experience
and each experienced i have to swallow whether i like it or not
even though i cant express my feelings thru words of speech
I'm still a human being who really need reactions
for facts that im still exists in eye of people

an inch is only distance that separating me n mummy
and because of an inch
i kept crying at night wishing i still can held mummy hand to have all of her
i never know that i can be this weak
and i never know that i still have the courage to stand behind this sorrow

do i know everything in this world?
i am a 23 years old girl or lady suppose to say
do i have to know what makes the world goes round?
do i have to experience everything which will lead me to suffer?

and yes.. im tired to be in this world.

Cust value vs atendent train yg kurang hajaq!!

Posted: June 6, 2009 by si blogger kerek in
0

Jam : 6:45 am
Location : Proudly said Stesen Pandan Jaya yang menghala ke Ampang

Alangkah nk mencarutnyer aku tatkala ini bile ingat balik betapa sengal nyer kejadian tu. Masa tu aku pegi kaunter tiket LRT tu. nak beli tiket la of course, tak kan nk beli makanan kucing lak kan. Aku keluarkan RM 1o, so belen yang supposed aku dapat ialah rm9. but then bila aku hulur kat kakak tu, die tanya aku " duit syiling ade dik?" die cakap lembut je.. aku pun consider la nk cari duit syiling kat dalam beg harte karun aku tu. tp kakak ni pun agak sengal. kalo aku ade, da lame aku kasi. tak kan la aku nak gune duit besar tu pepagi. tapi aku carik je la.. dapat la syiling yg berkarat2. aku pun tak tau da brape lame duit tu dalam beg aku tu.

tetibe, ade sorang JAGA (bodyguard/ attenden) LRT sound aku.

" Lain kali bagi la duit syiling! tak nampak ke?!" pastu blah dari situ.

Kurang ajar gile!!! Tak sayang mulut betul! Aku pun ape lagi. kat depan kaunter tu jugak aku cakap

"Fuck off!"

Tak sedar diri punye jantan tua ni. Dalah pendek. gemok lak! Kalo bukan sebab duit aku ni, tak denyer ko gemok cam skrang ni. kalo tak dengan duit aku ni, takdenyer ko bagi anak-anak ko makan! aku kalo da start benci kat orang, dengan fizikal die pun aku tak suke. Panas ati betul. pepagi buat orang berang. hilang mood aku! cam setan!

Hilang pahale pose aku hari tu.
(Eh, pose ke?) hihihi

dendam

Posted: May 21, 2009 by si blogger kerek in
0

aku penjarakan semua sakit hati
biar aku sendiri yang rasa pedih
dan percayalah aku sematkan jadi dendam nurani

sediam aku
kau ludahkan
percaya aku
kau perjudikan
kasih aku?
kau hancurkan!

ciuman maut,
itu yang akan kau hadap
biar kau dijulang dengan seksa
dan semasa kau hamburkan darah merah
aku selimutkan ketawa bersama amarah

walau nasihat kata,
jangan dendam
biar tuhan yang hitung dosanya
tapi hati aku tak pernah berhenti menjerit
mahukan otaknya mendidih, biar dadanya sakit
seperti setiap malam lamaku yang mengigil sedih.

Posted: May 7, 2009 by si blogger kerek in
0

lumpuh kaki tangan aku..

jika satu hari berita pemergian kau
berkepung di kiri kanan telinga


jiwa lemah ini akan terus rapuh jika
saat itu belum sempat ku tunaikan impian

dan terus mati jiwa ini dengan beban lara


aku tidak pernah akan sediakan

jiwa

raga

hati

akal

dalam merelakan pemergian kau



meski hari untuk selamat tinggal itu pasti akan ada


meski hari semakin buat kau semakin jauh dari aku


tapi jangan kau khuatir, kerana aku tetap kau yang punya






berita terkini

Posted: by si blogger kerek in
1

arggghhh!!

aku nak pegi klantan jugak!! nk ikut sera!! erggghhh!! nk pg gunung stong!! nk pg kb mall!! nk pg kedai bundle!!

tp tak pe.. biar je lah sera je yang kat sane skrang. its not like KL doesnt have places dat interesting to visit kan kan kan..

ari tus.. aku ngn perry g klcc.. g galery petronas sbb aku nmpk pasal exhibiton pasal "cadangann-cadangan untuk malaysia" best gak ar.. sbb ... erm sbb.. ntah la.. i juz enjoying d arts.. hihi! aku ngn perry mmg slalu je gadoh. nk pg locker kat gallery tu pn gado. nk tgk gambo pn gadoh.. aish! nk bg je mkn pelempang ni rasenyer..

lepas kami jenjalan dalam gallery petronas.. tetiba.. pak guard mampir.. die tanya :-

datang untuk launching ke?

aku: launching? eh... tak. datang tengok je..

pak guard : laa.. ingat untuk launching. launching pukul 5 jap lagi

aku: oh ye ke..

and aku terus blah dari situ.. bukan nyer blah dari gallery.. blah dari tempat conversation tu berlaku.. ahaks!

yang agak best dan agak kelakar.. before aku ngn perry pegi klcc.. kitorang da ranceng nak makan kat taman klcc tu. lgpun dah lame aku tak tengok bende ijo.. macam pokok2 yang slalu aku dapat tgk mase aku jadi journalist n masuk kampung. n untuk buat bende tu jadi lebih real, aku ngn perry bawak makanan dari rumah. aku bawak nasi goreng. die bawak sardine. heheh. lepas pusing2 dekat klcc. kebetulan ade plak fashion show kat situ untuk summer season, aku ngn perry pun cuci la mate dulu before heading to klcc park to fill up our starving stomach.. hehe..

it was a very pleasant evening. we had our food n do some chit chat n argument of course! n tetibe.. aku tertonggengkan botol coke atas seluar perry. right on d dot! hahaha.. die sangat pisss off! hahaha.. n aku gelak je la. lepas tu, die pegi bench lain untuk dapat cahaya matahari. moga2 seluar die kering. hahahah!

:D

aku bakal adopt anak kucing.. ngeeee.. (c:

tak tau la nk amik bape ekor.. tuan die suruh amik dua ekor.. tp aku nak sekor je.. tp mama tak bg amik walau sekor.. call zoul, die suruh amik dua ekor. aku pn tak tau nk amik brape ekor..



Afterlife

Posted: May 2, 2009 by si blogger kerek in
2

Like walking into a dream, so unlike what you've seen
So unsure but it seems, cause we've been waiting for you
Fallen into this place, just giving you a small taste
Of your afterlife here so stay, you'll be back here soon anyway

I see a distant light, but this can't be right
Such a surreal place to see so how did this come to be
Arrived too early

And when I think of all the places I just don't belong
I've come to grips with life and realize this is going too far

I don't belong here, we gotta move on dear
Escape from this afterlife
Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here

A place of hope and no pain, perfect skies with no rain
Can leave this place but refrain, cause we've been waiting for you
Fallen into this place, just giving you a small taste
Of your afterlife here so stay, you'll be back here soon anyway

This peace on earth's not right, with my back against the wall
No pain or sign of time, Im much too young to fall
So out of place don't wanna stay, I feel wrong and that's my sign
I've made up my mind

Give me your hand but realize I just wanna say goodbye
Please understand I have to leave and carry on my own life

Loved ones back home all crying cause they're already missing me
I pray by the grace of God that there's somebody listening
Give me a chance to be that person I wanna be
I am unbroken; Im choking on this ecstasy
Oh Lord I'll try so hard but you gotta let go of me
Unbreak me, unchain me, I need another chance to live

Got nothing against you and surely I'll miss you
This place full of peace and light, and Id hope you might
Take me back inside when the time is right

I DONT OWN THIS

get set.. go!

Posted: April 28, 2009 by si blogger kerek in
4

my hands are made for writing... n now... i juz dont know where to start

anda di tag

Posted: April 26, 2009 by si blogger kerek in
3

1. Bekas kekasih saya adalah
seorang loser... opsss.. hah!

2. Saya sedang mendengar
how do you sleep by si kacak

3. Mungkin saya patut :
pindah umah mama, cepat2 abeskan kelas lesen, cepat2 ubah otak jadi lebih genius

4. Saya suka
awak! heheh.. pict! camera! mp3! skutter!!

5. Sahabat-sahabat baik saya
awak, kau, anda, kamu and u!

6. Saya tak paham
sume bende dlm dunia ni...

7. Saya kehilangan
orang bernama wah... still missing u.. (T_T)

8. Ramai yang berkata

woi! hahah.. tak sopan betul

9. Makna nama saya
cahaya ketinggian.. ntah ler.. luper

10. Cinta itu adalah

buat aku nak marah jer!!

11. Di suatu tempat, seseorang sedang
tengok merlin kat internet..sbb kene teman aku g cc! wakakakka

12. Saya akan cuba
make my mom proud of me.. wink wink

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud

sentiasa~

14. Telefon bimbit saya
ada pada fudel!..

15. Bila saya terjaga dari tidur

seboleh boleh nk tido balik.

16. Saya paling meluat apabila
tengok orang gedik! n prasan cantek!

17. Pesta/Parti adalah
ntah pape

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah

anjing n kucen.

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
zaman kanak2...

20. Hari ini
aku nk mkn roti canai

21. Malam ini saya akan
makan roti canai

22. Esok pula saya akan
tak makan roti canai

23. Saya betul2 inginkan
duit...!

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
diam..**

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan
dedua!!

26. Makanan Barat atau Jepun
westernizer

27. Bilik yang terang atau gelap
terang

28. Makanan segera adalah
ntah ape2.. da tak leh masuk tekak

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
ha?? kat mane? ok..

anda di tag!!!
aimu yasmin empayar yatie jusoh kakak usna isz izzati jonis pencil

==============================
kenapa anda suka gambar ini?


sebab gamba ni mmg cantek.. n... memori yang terlalu padat!

Bila kali terakhir mkn pizza?
hari tu.. lupe tarikh

Lagu terakhir yg anda dengar?
bom bom pow BEP. ntah btl ntah idak ejaan

Apa yg anda buat selain selesaikan tag ini?

bace bloh orang len

Selain nama sendiri anda suka dipanggil dgn panggilan apa?

adek! hahahahah

Tag lagi 6 org *soalan seterusnya ada kaitan dengan org yg anda tag!
1. aimy yasmin
2. usna
3. isz
4. yatie
5. bayam
6.kencana dewi

Siapa no 1 pada anda?
si sepupu yang genius

Org no 3 ada hubungan dgn sape?
wah!! its complicated.. :P

Kata sesuatu berkenaan org no 5

suke buat muke comel! ohhh~~

Bagaimana dgn org no 4?
kawan kolej yang sangat cinta sama bapaknyer

Siapa org no 2?
seorang photographer

Bagi pesanan pd org no 6
hye .. apa khaber.. :p

intan payung save d day

Posted: April 15, 2009 by si blogger kerek in
4

this is hillarious!!!

yesterday i lost my phone. not lost actually.juz tertinggal dalam cab. hahaha
this is so normal as a human utk tertinggal phone dalam cab. i guess.

i was so stupid (at dat time sahaja!!)
biasanye aku mesti tengok seat cab before get out.
AND guess wat, dat day..aku tak tengok pn n straight keluar dari cab tuand.. of cos!! when we start ignore d thing dat we supposed to do like check d taxi back seat kite akan tertinggal phone! cam aku!

sangat sedih waktu tu..mama ajak makan kepci pn.. aku tak makan.. kuis2 makanan tu je.. huhu..padahal coklat cake depan mate!sangat frustrated... mama pun da bebel2 da pasal TANGGUNGJAWAB!.. aku call phone aku tu bnyak kali.. aku message gune phone mama n kol lagi banyak kali..
still.. NO ANSWER...!!

tetibe.. petang itu aku call Intan Payung. n tetibe Intan Payung kate nk jumpe aku
kat Bukit Bintang. Ok la.. aku pun tengah tak wat pape.. dan setibanya aku kat Bukit Bintang.. depan Nasi Ayam Hainan.. Intan Payung pun cakap

"macam mane leh tinggal phone ni? nah.. len kali jaga elok2"

OMG? wat kind of miracle is dis? hanya persoalan HOW yg dalam otak aku.. memang aku sangan terkejut sangat2.. tak sangka..

rupe2nyer pakcik taxi tu call manusia yg bernama Intan Payung dalam phone aku tu. hahahhaha. Pakcik tu nak bagi phone esok hari. tapi Intan Payung insist nk phone tu hari tu gak. so diorang pun meet up kat Esso Desa Pandan. Sesampainyer Intan Payung di sane.. die nampak sebuah taxi

" pakcik, taxi ni gerak ke?"
" tak... saye tunggu orang"
" pakcik tunggu Intan Payung ke?"
" ha ah. ni kawan Intan Payung ke?
" tak.. saye la Intan Payung"

hahhahah.. pakcik tu sbenanyer tak percaye tu ialah Intan Payung. sebab die ingat Intan Payung tu perempuan. lagi pun suare Intan Payung lembut.. tu yg die salah anggap tu..

hahahaha.. aku sangat thankful sbb dapat handphone ni.

jadi.. MORAL OF THE STORY dan TEMA CERITA INI


SILA DO D LAST CHECK BEFORE YOU LEAVE TAXI OR MEMANE SAJE

tidak kerja sudah...!

Posted: April 10, 2009 by si blogger kerek in
3

hah!!

aku udah tak kerjak!!
soul aku pun tak de kat sane mase tgh kerja
n yang paling best, aku brenti secare baek...

n berita paling best aku dapat tau ialah

DIBA SEKARANG JADI WIFE SEPENUH MASE!!!

hakhakhak

at first, i thought my resignation wont effect both me n all d employees there
tapi, apakan daya... manusia boleh wat andaian jer...
and...
there were tears at 5:30 pm...
dorang nyanyi lagu "MENGAPE PERPISAHAN YANG KAU PINTA"
" SERIBU BINTANG" n lagu "LAGENDA"

waaaahhhh. amat menyayat hati.. even aku keje kat sane 16th March to 9th April je.. tp i felt so close wid them.. maybe cause satu department n we ol really try to back up n support each other.

last part aku salam ngn team leader Abg Kalai. siap PELUK lagi ok! hahaha.. so sad.. then aku peluk Zihan, Eric, Mai, Kak Dilla, Nazrah, Niza, Saufi, Jason n Asni

Aku ingat lagi aku punyer last speech tuk dorang

I want to thank Abang Kalai fpr everything, for teach me n be my guidance while em here
Thanks to Zihan cos being such a good lil sister
Thanks to Eric cos of the knowledge you gave to me
Thanks to Mai for being a naughty sister
Thanks to Nieza for all d joy
Thanks to Kak Dila cos gave me d chance to touch you baby (kak dila ngandung.tp perut sgt kecik)
Thanks to Saufi cos teach me bout photography
Thanks to Myden cos be around
Thanks to Nazrah cos be my couching buddy
Thanks to Abg Faez cos be my couching buddy too
Thanks to Abang Wan cos be the best chatters
Thanks to Saran cos your loud voice get my spirit up
Thanks to Lawrence cos be the macho man in this team
and
Thanks to Jason cos teach me few words in chinese n thanks for you donut and karipap

Wo Ai Ni too!

hihihi.. sangat sedih...
dapat mug dari Myden, dpt pencil colour from Abg Wan n Mai, dapat Pen Colour from Saufi and dpat cute
liltle lembu n speech from lovely Zihan.. hohohoh

Wish u guys all the best! Muack!!


carut selagi puas

Posted: March 29, 2009 by si blogger kerek in
0

resia carut
kali ini peningkan hati
tercari maksud hilang dicari..
dan maksud yang di depan mendiamkan diri

yang dicari itu adalah ketagih hati aku
yang berdiam diri itu pelengkap hati aku

yang dicari mungkinkah menanti?
yang berdiam itu teruskah menanti?

tamak!
carutlah kau!
kali ini pening hati
pening otak

biar lah ketagih untuk hati bersabar
biar lah si pelengkap diri senyap

kisah hati dan aku
kisah mulut dan carut
kurang hajar punya hati!
apalah banyak emosi yang di lalui

hentikan masa
biarkan aku bersyukur sebentar kepada DIA
moga emosi terus aku terasa

biar pun pening menghitung nilai persaudaraan
biar pun tangis pelengkap rasa sensitif
biar pun bahak ketawa mengungkap girang hati
biarkan ia terjadicarutlah selagi puas!

adam

Posted: March 24, 2009 by si blogger kerek in
4

aku sangat suke kaum adam.. hahaha (gelak jahat)
especially bile pakai kain pelikat. mase pakai kain pelikat tu plak baru je lepas semayang..
ahh.... cam ne pn muke, terus nampak encem mase tu.. hihihih pastu songkok or kopiah mesti r ade kat atas kepale lagi

sangat best jadi kaum hawa sebab boleh nilai bende2 ni sume kan kan kan

stop d crap..

there sumthing i wanna share ere...

sekarang ni.. dah hari2 aku pakai baju kurung.. hahaha.. semua orang cam pelik nape aku pakai bju kurung je

dorang tak tau, selama aku duk kat kolej ngn keje ni aku ade 3 baju kurung je.. yg len sume mama aku pny. hahaha..
n aku mmg tak hingin pn nk pakai sluar.. leceh.. kne mix n match ngn baju lar.. adess.. kalo tak muat pastu kan naye namenyer,.,, membazir je

kalo pakai bju kurung, kain die ade getah,, hahahha
stretchable sket.. kuang kuang kuang... kan bagus tu

tp perut aku asek gatal je bile pakai kain begetah ni.. hmmm?
any solution?

new

Posted: March 16, 2009 by si blogger kerek in
7

New week
new enviroment
new frens
new day
new job

everything is new today. i dun expect anything much. juz hoping my day will be juz fine.
i met a new peps today. 5 of 'em.. Actually they r my collegues. the new one. no more diba n nana. no more kas n joe.. no more sal n ewan.. n more pian n rahman.. no more usna n azul.. no more fad n cik hamdan. hihihih (igt lg aku kat editor aku tuh. hikhikhik)

there's one guy by d name eric. he study in US before. well, i want to share sumthing here.
Eric was a hindu before dis, but then when he sudy abroad, he decide to convert to protestant (dunno d correct spelling - will found out). but then, wat suprising me is..!! in political he is so into PAS!! waaaa... how come? well, dat is d question dat came across my mind.

It started when, Eric is wondering bout PAS. he want to hear d ceramah by Nik Aziz. but then, when Nik Aziz start ceramah and said " kita semua adalah dari sama. semua kita merupakan anak adam dan hawa" well, dats what i remembered from our conversation, suddenly he (eric) felt dat Nik Aziz is a leader dat shud rule dis country. N he also said dat if he were ask to compare any Malays leaders wid any other leaders in d world.. he thinks dat Nik Aziz were d right person...

Waaaaa.. dis conversation really opened up my eyes. Sum more, Eric do read Haraqah..
wah...

high street 5

Posted: March 11, 2009 by si blogger kerek in
1

aku yakin!!!

amatlah yakin!!!

takde orang setua aku.... i mean semuda aku..
ok ok.. setua aku
yang men high street 5

waaa!!

game yg menari2 dlm virtual world

seriously its fun!

IN FACT!!

dats d only online game yang aku tau main

aku yakin dan aku bangga sebab aku main high street 5

bukan ramai orang setua or semuda aku tau men game ni

N

aku da LEVEL 9!

sape brani lawan...!

marah!!

Posted: March 2, 2009 by si blogger kerek in
2


stress week!!!


anger!!!


marah!!


aku memang lembab setelah d tagged

Posted: February 27, 2009 by si blogger kerek in
3

List 8 random facts about yourself and tag 8 people:
1. aku sangat suka air. so aku suke swimming

2. walaupun aku pokai sekarang..,, every weeks aku keluar ngn kwn2. esp zoul, ekin, mike, shah. rezeki tuhan kasi.. Alhamdulillah.. heheh :D

3. aku selalu excited nk buat keje.. tp bile keje tu tak bg excitement aku mule boring

4. tak penah sangka i will be a journalist... hehehe.. laf dis job!!!! i love writing!!!

5. rindu sgt nak duduk satu bilik otel ngn nana, diba, salmi kadang2, yana kadang2.. :((

6. aku syg dr aku bile aku rajin.

7. sbenanye aku suke basuh toilet. hahaha.. tp tak de orang tau..

8. aku suke tido lambat. dan slalu sgt tak tido more 48 hours

Saya berharap agar nama-nama di bawah menjawab tag ini:
1. aku tak tau la nk tagged sape.. lagipun ade ke yg bace blog aku nih. hohooho
2. pes time aku tagged orang ni
3. macik - hahaha.. ko orang pe-1
4. kakak usna - jwb ar kakak oits
5. kas - ko jwb je.. jgn bnyk soal
6. isz - hehe... sile jwb.. jgn malu
7. kerol - sile2
8. ntah la.. bia le lapan ni sesiape je

You:
First name: nur... haahahah.. chahaya sgt ke aku
Name you wish you had: nur shazwani alia? waa... aku sorang je name pendek. siblings yg len sume pnjang2
People call you as: wani, nawi, ko, awk, kamu, anda, you, lu. bnyk r sbenanyer
Birthday: 1 agustus 1986
Time of birth: 8 stengah pagi
Appearance:
How tall are you: 163cm
Wish you were taller: nope
Eye color: dark brown
current hair colour: black sikit2 brown
Short or long hair: long. tak sangka aku mampu bela rambut pnjang
This or that:
Pepsi or coke: coke
Rap or rock: rap
Relationship or one night stand: relationship.
love or money: both. aku tamak. skati la
country or city: country...
friends or family: both jugak

Misc:
Favourite song: lupe tajuk, lupe penyanyi. tp aku tau aku suke lg tu..
Fav singer: abg nuar... :-" , frankie j, akon
Do you play any sports: sport toto. hahahha..

kekasih nyer hari

Posted: by si blogger kerek in
1


hahaha

aku adalah hampeh
bg message kat sume orang ape maksud sbenar d v's day
tapi aku sendiri bagi adiah kat orang tu
hahahaha hahampeh!

bukan aku nk celebrate.. tp sesaje nk bg cupcakes tu.

aku suruh macik antorkan cup cakes kat umah zoul. hehehe

dan zoul yang bayar arge cupcakes tu..hahahahampeh

ku kate kat zoul, macik akan anto barang aku. aku suruh zoul amik kan, n pass kat aku kendian

hehehhehehe..

cantik cup cakes tu.. sempat r aku amik gamborrr n merassaaa..

cedap bangat.. ade flavour lg.

malu!!! humiliate!!!

Posted: February 19, 2009 by si blogger kerek in
3

waaaaaa....

crazy!!!
my lovely cochlate pants da koyak...
waaaa...

hahahhaha.. koyak mase jogging..!

wakakkakakakak

hahahahha.. pastu dengan selambenye g kedai runcit beli roti ngn jiran ku yg encem..
iaitu Perry

waaaa..

bek betul Perry sebab die bg plastik bag die suruh cover..

hahahahaha

thanks Perry.. tp ur plastc bag tu amat berat!!

carut carut carut

Posted: February 16, 2009 by si blogger kerek in
2

hampir setiap malam aku mengadu benda yang sama pada ali,
kelahi dan terus kelahi sesama sendiri
aku penat untuk menangis bila aku dihina

ahhhh...
kalau aku ni tempat tuk di hina selalu
mengapa mahu terus cari aku bila kalian iaitu saudaraku dalam kesusahan
adakah aku ni balai hati kamu-kamu?
sesenang dan sewenangnya untuk dihina dan dicari2?

aku ada perasaan saudara-saudari...
bukannya aku mintak untuk berasa sensitif
tapi harap kalian maklum bahawa
aku juga punya hati dan perasaan yang sarat menanggung benih benci, amarah, dendam
jangan biar gelodak jiwa hitam itu terus menggelegak
jangan biar hingga ada nyawa akan hilang akibat ditetak...
jangan biar begitu berlaku

maka! ubahlah!
disebabkan mulut kalian2 saudara2ku
tangan kaki aku sentiasa mencari tempat untuk dihentak melepas marah
kamu menangis...aku tak kisah
puncanya mulut kamu
aku tak peduli
biar aku puas
hati aku sakit ada kamu kisah
jadi lantaklah
perlu aku mintak maaf?
harap maaf
kata itu hanya apabila aku nazak nanti




12.59am
17/feb/09

Muay Thai

Posted: February 11, 2009 by si blogger kerek in
3




Feb 9 2009


Me, Ali, Ekin n Mike having lunch together at KAmpung Baru. Each of us had ikan keli bakar for our lunch. The price is damn cheap n so reasonable. Each of us juz have to pay about RM6.50 for d ikan bakar+white rice+vegetables+smbal belacan+syrap. Waaa….. crazy.. More shock is the price for the damn big ikan keli only RM4.50!! I don’t know if it’s the real price at anywhere else. But for penanam anggur like me, d price is so reasonable. Thanks for ekin cox of her stomach craving for ikan keli dat evening so I had a chance to taste ikan keli bakar.


Around 730 pm.. me, ali n nana are heading to Stadium Badminton Cheras to see some action of Muay Thai competition. I’m not so thrill to go there, cox I’d experienced some action of Muay Thai when I’ve assign to go to on of the kampongs at Penang to interview some village people n to see the uniqueness of the kampongs.


What makes me eager to go there is to meet Nana and Diba. Its almost two weeks since our contract with softbox come to the end. Hahaha n of cox we r concentrated on d Muay Thai participants which have different looks and the bodehhh bebeh (body). Surely the Thailand participants really are brutal. Even to look at them fighting it already makes 4 of us so into Muay Thai. me, Nana and Diba are shouting giving some emotion to the game! Hahahahah! We left the stadium when the 3rd match begin. The reason? Well, we enjoy some Senegal face when the 1st match, which are kinda handsome, the Thailands brutal on the 2nd match, and 3rd match is Malaysian faces n at that time their fight are not dat brutal. So we leave as our stomach also need to be top up wid food. Ahahahahah! Hmmm.. wonder when is the next time for me to meet Nana and Diba again..